Op 60-jarige leeftijd switchen van baan: ‘Je bent er nooit te oud voor!’

Op 60-jarige leeftijd switchen van baan: ‘Je bent er nooit te oud voor!’

 

Donderdag 23 juli voer manager van Mobiliteitscentrum West-Brabant Monique van Etten coronaproof mee met Huibert Polak. Huibert is ‘Inspecteur Groene Wetten‘ bij de Regionale Uitvoeringsdiensten Natuurtoezicht in Zeeland.

Het is alweer een jaar geleden dat Huibert besloot op 60-jarige leeftijd te solliciteren en te switchen van baan! ‘Je bent er nooit te oud voor!’ zegt hij nu. Hij beloofde Monique vorig jaar om haar een keer uit te nodigen en hield woord.

Wat een job heb jij! En wat een job heb ik, dat ik een dagje met jou mee mocht varen!

Monique: ‘We zijn richting de Oosterschelde gevaren en hebben daar zeehonden kunnen aanschouwen en tellen, het waren er 68! Kapiteins van boten die te dichtbij kwamen en daarmee de zeehonden afschrikken, werden vakkundig aangesproken. Met respect over en weer werd er daarna gehandeld. Dat toezicht hierbij nodig is, is jammer maar overduidelijk. We zagen ook twee bruinvissen om de boot zwemmen, een prachtzicht!’

Om deze job te mogen doen heeft Huibert eerst een boa-opleiding gevolgd en vervolgens specialisaties behaald op milieu toezicht. Zijn kennis wordt jaarlijks opnieuw getest via een examen. Dat hoort erbij! Huibert zijn drijfveer is de natuur behouden. Zijn groene hart ervaart hij als een voorrecht.
Het leukste wat hij het afgelopen jaar heeft meegemaakt was een groep bruinvissen die met hem mee zwom om de boot. Het was ongetwijfeld de dankbaarheid voor zijn keuze, ze zijn immers beschermd.

Monique: ‘We hadden vandaag prachtig weer! Ik heb ontzettend veel geleerd op milieuvakgebied en veel mogen zien. Huibert heeft een prachtbaan en is een gelukkig mens! En dat zijn er dan twee, want zeg nou zelf, zo’n dagje mee is toch ook een cadeautje?’

 

Huibert, het ga je goed! Namens het Mobiliteitscentrum: wij zijn zo trots als een Pauw op jou! ?

Courtney van Oers

Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney.