PuMa deed onderzoek naar dakloosheid voor Gemeente Bergen op Zoom

PuMa deed onderzoek naar dakloosheid voor Gemeente Bergen op Zoom

Karin Duboc onderzocht voor Gemeente Bergen op Zoom hoe daklozen de huidige voorzieningen ervaren en wat er beter kan. Gemeentelijke regels passen vaak niet bij de realiteit van dakloosheid. Een probleem is dat daklozen vaak eerst hulp moeten zoeken in de gemeente waar ze als laatste stonden ingeschreven. Vaak hebben ze geen geld om daar te komen. En vaak willen ze juist aan hun oude woonplaats ontsnappen omdat ze daar bijvoorbeeld alleen een netwerk van verslaafden hebben.

Uit de vicieuze cirkel komen is lastig. Daklozen met een baan geven aan dat werk en het verblijven in de maatschappelijke opvang moeilijk te combineren is. Er is geen rust, er gebeurt altijd wat. Voor daklozen zonder werk is er niet altijd plek bij de bed-bad-broodvoorziening en dan belanden ze soms weer op straat. Maatwerk is belangrijk concludeert het rapport.

Zestien daklozen en diverse hulpverleners werkten aan het onderzoek mee.

Lees het hele nieuwsbericht hier.

Courtney van Oers

Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney.